Sayfalar
Şubat 2012
Pts Sal Çar Per Cum Cts Paz
« Oca    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829  

Istanbulun 100 yazari ” Istanbulun yuzleri serisi 4

Türk zevk ve estetiğinin, hayatı algılama ve yaşama biçiminin zirve noktası olan, asırlarca her şeyin en güzelinin, en zarifinin, en latifinin kendisine aktığı, belki de bu yüzden Yahya Kemal’in ‘Medeniyetimizin muhassalası’ olarak nitelediği İstanbul, diğer güzel sanatların olduğu kadar sözün ve edebiyatın da nabzının attığı aziz bir beldedir. Bu ‘şehr-i şehir’, uzun zamanlar doğu Roma’nın rengine, kisvesine bürünmüş kutlu fetihten sonraysa mahir mimarlar, hattatlar, hakkaklar, müsikişinaslar nihayet şair ve nasirlerle Türkleşmiş ve dünya medeniyet sahnesindeki yerini almıştır.

İstanbul’la edebiyat daima sıkı bir ilişki içerisinde olmuştur. Şehir, yazar ve şairlere, muhayyilerini harekete geçirecek, insana ait her türlü duyguya cevap verebilecek zenginlikte eşsiz bir tabiat ve birçk maddi imkanlar sunarken, yazarlar da İstanbul’un edebiyatını hatta felsefesini yaparak şehre borçlarını ödemiştir.

Bu bağlamda elinizdeki kitap, İstanbul’u duyan, tadan, yaşayan ve yazmakla kalmayıp edebiyat ve estetik planında onu yeniden inşa eden 100 İstanbullu yazarın hayatını, İstanbul’la ilgili yazarlık macerasını ve eserlerden yapılmış kısa alıntıları içermektedir.

Tags: ,

Bir tane yorum to “Istanbulun 100 yazari ” Istanbulun yuzleri serisi 4”

  1. lise Says:

    sitenizi hergün ziyaret ediyorum. çok yararlı. video eklerseniz cok seviniriz. tesekkurler.

Yorumlama